Guide: sådan finder du det sundeste legetøj til dit barn

PIN

Undgå unødig kemi

En god tommelfingerregel er at lugte til legetøjet. Lugter det meget af plastik eller parfume, er det ikke nogen god idé at give til børn, der kan putte det i munden. Vask altid nyt legetøj inden brug og regelmæssigt derefter, da der sætter sig mange bakterier på det.
Pas på med at købe legetøj brugt. Det kan være svært at gennemskue, hvor det kommer fra, ligesom du ikke kender legetøjets alder. Det kan være et problem, fordi der først i 2007 blev indført et forbud mod de farligste ftalater i legetøj i hele EU.

Kig efter mærkerne

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler kun at købe legetøj med CE-mærket. Det er en garanti for at alle krav i legetøjsdirektivet er blevet overholdt af producenten. Der bliver ikke solgt ret meget legetøj i Danmark uden CE-mærket, men køber du legetøj til dit barn på nettet, er det en god idé at kigge efter det.
Køber du legetøj med svanemærket er du sikret, at legetøjet er uden stoffer, der kan være hormonforstyrrende. Hvis du finder legetøj, hvor teksten på indpakningen ikke står på dansk, kan du ikke være sikker på, at den er produceret i Danmark og dermed under den danske lovgivning for, hvordan det er fremstillet.

Brug din sunde fornuft

Anbefalingerne på legetøjet er der af en grund. Anbefales det ikke til børn under tre år, er det fordi det kan være til fare for de små. Er dit barn mellem 0 g tre år, så køb legetøj specielt lavet til dem. Det er din sikkerhed for, at det ikke indeholder små dele, som kan sluges.
Køber du legetøj til dit barn, der inkluderer lim eller maling, så gør det til en fælles aktivitet. På den måde får I en hyggelig stund sammen, samtidig med at du kan holde øje med dine børns leg.

Mangler du lidt ekstra luft i økonomien? – læs mere her.

Leave Your Comments