Hjælp dit barn med autisme til mindre stress med en Time Timer

PIN

Det er mange ting, som kan være mere udfordrende, hvis man har et barn som lider af autisme, for forældrene såvel som for barnet. En af de ting, som kan skabe store problemer for et autistisk barn, kan være at holde styr på tiden. Hvis man har svært ved at læse og forstå klokken, kan det hurtigt blive meget stressende, da man ikke ved, hvor meget tid man har i en given situation. Her kan en Time Timer være en stor hjælp, da den hjælper til at visualisere, hvor meget tid, man har tilbage, så det er lettere at forstå. Det kan for eksempel være en fordel, hvis man skal lave en skoleopgave eller på busturen på vej til skole, så man ved præcis, hvor lang tid man har og ikke stresser over andre elementer, såsom hvad klokken er. Det kan være en af mange hjælpemidler, som kan gøre hverdagen lettere for et barn med autisme. Man kan vælge blandt mange forskellige varianter af Time Timers hos Spektrumshop.dk, hvor de sælger mange hjælpemidler til folk, som blandt andet lider af autisme.

4 tips til, hvordan du bedst håndterer opgaven som forældre for et autistisk barn

Det kan være rigtig svært altid at vide, hvordan man skal håndtere forskellige situationer, hvis man har et barn med autisme. Man er nødt til at gøre nogle andre tiltag end ellers, og det er helt normalt, hvis man har brug for lidt hjælp til, hvordan man bedst håndterer opgaven. Her er der 4 tips til, hvordan du kan være den bedst mulige forældre for et barn med autisme.

  1. Brug hjælpemidler. Hvad end der er tale om bøger til egen benyttelse, hvor der står, hvordan man bedst håndterer opgaven eller hjælpemidler til barnet, så kan det alt sammen være en fordel. Hjælpemidler som en Time Timer, kan for eksempel bringe dit barn med autisme meget gavn i hverdagen. Man bør altså altid være opmærksom og undersøge de forskellige muligheder.
  2. Vær forberedt på stærke reaktioner. Et barn med autisme, får ofte nogle stærkere reaktioner end andre børn. Det er noget, man som forældre bør være forberedt på, så man kan håndtere situationen bedst muligt, når den opstår uden selv at gå i panik. Det kan også være en god idé at være opmærksom på hvad og hvilke situationer, som udløser de stærke reaktioner, så man muligvis kan komme det i forkøbet i fremtiden.
  3. Fokuser på det dit barn er god til. Det er vigtigt, at man fokuserer på de rigtige ting, når man har et barn med autisme. Man skal ikke spilde tid på at ærgre sig over, at sit barn har et mindre ordforråd, men i stedet glæde sig over de ting, som barnet er god til og bygge videre på det.
  4. Vær frem for alt tålmodig. Noget af det vigtigste, er at man er tålmodig og ikke bliver sur, hvis dit barn tager længere tid om at lære noget. Det er helt naturligt, og det bedste, man kan gøre, er at gentage tingene mange gange uden at miste tålmodigheden.

Leave Your Comments