Sådan kan du hjælpe dit barn til bedre selvforståelse

PIN

Børn har det svært nok i forvejen, når det kommer til selvforståelse. For det første kender de ikke sig selv super godt i de første mange år, og for det andet så har de sværere ved at kommunikere deres følelser, end voksne har, fordi de ikke har de samme begreber og den samme forståelse for følelser, som man lærer igennem et helt liv. Det er dog vigtigt, at man forsøger at hjælpe sit barn til at få en god selvforståelse, for så får barnet det også nemmere i livet. Dette kan du gøre ved at lave en personlig børnebog.

 

Lad barnet lære om følelser

Vi har alle sammen mange følelser, og det kan være svært for et barn at navigere rundt i. Børn snakker ikke om deres følelser, og de har også selv svært ved at forstå, hvorfor de får en bestemt følelse. Ofte vil de også føle, at deres følelser er forkerte, og de kan have svært ved at rumme det. Hvis du gerne vil hjælpe dit barn godt på vej til bedre at forstå sine følelser, så kan du gøre det gennem en personlig børnebog. I en personlig børnebog, kan du selv digte historien samt bruge barnets navn, så de får en bedre forståelse for, hvorfor de f.eks. kan reagere på en bestemt måde i en bestemt situation.

 

Barnet får det bedre

Når barnet har en bedre forståelse for følelser og af dem selv, så vil de også få det nemmere i livet. Når de ved, hvordan de føler, så kan de nemlig kommunikere det ud, så du også kan forstå, hvordan de har det. Det kan hjælpe barnet til at sætte grænser til at reagere med ord frem for handlinger og til at kende sig selv og sine behov. Personlige børnebøger kan altså være en enorm stor hjælp for mange børn.