Hjælp dit barn på rette vej med uddannelsen

PIN

Der findes ikke en rigtig måde at opdrage sit barn på. Selvom det ville være smart at kunne søge på og finde definitionen af ”hvordan man er forælder”, er det ikke muligt. Vi har alle forskellige erfaringer, og det, der virker for den ene familie, virker måske ikke for den anden. Derfor bør du følge dine egne instinkter og lære hen ad vejen. Du skal være hjælpsom, når dit barn har brug for det – både hvis barnet har spurgt dig fysisk eller ej. F.eks. kan spørgsmålet handle om venner eller skole – det er fysisk. Hvis du derimod selv mener, at barnet trænger til hjælp, er det ikke fysisk.

Klar, Parat, Skolestart!

Et eksempel på en situation, hvor du som forælder ikke fysisk hjælper og besvarer et spørgsmål, er barnets uddannelse. I denne situation kan man sammenligne ”uddannelse” med ”interesser”. I kan starte med at sende jeres barn i skole, på den måde finder han/hun ud af, om han/hun er boglig og i så fald, hvilke fag, der er interessante. Det kan også være, at jeres barn er super skrap til de boglige fag, men egentlig ikke synes om at sidde stille og koncentrere sig lang tid adgangen. Eller måske er barnet på ingen måde boglig og glæder sig bare til frikvartererne? I alle disse tilfælde kan det være en ide at se på de praktiske fag som musik, idræt, billedkunst osv. Måske kan I overveje at melde jeres barn til en fritidsaktivitet. Det gør, at barnet får en bredere forståelse for, hvad livet ellers har at byde på.

Andet end folkeskolen

I forhold til uddannelse kan det være rigtig svært og meget intimiderende at vælge retning. Som forælder kan du med fordel sende dit barn på efterskole. Her er der mulighed for nye venskaber og afprøvning af uddannelse. Hvis dit barn f.eks. er vil med film og animation, kan en IT-efterskole gøre det mere klart, om det er den rette vej at gå.