3 gode råd til at gøre din graviditet nemmere

PIN

Når man står med en positiv graviditetstest i hånden, er det et stort øjeblik. Det overvældende, forvirrende og også lidt angstprovokerende. Der er så mange ting at holde styr på når man er gravid, så det kan være svært at finde rundt i det hele. Derfor får du her 3 gode råd til at gøre din graviditet nemmere.

 

Pas på dig selv

Det vigtigste under din graviditet er at passe på dig selv. Hvis du overholder de uskrevne regler omkring graviditeten, gør du det nemmere for både dog og dig barn. Du kender nok de basale med at man skal undgå rygning, at løfte og at drikke alkohol. Men noget man måske ikke tænker over til at starte med, er at man skal passe på med kemiske stoffer, der findes i rengøringsmidler. Så når der skal gøres rent, hvilket også helst skal gøres noget oftere når man er gravid, skal man helst undgå de rengøringsmidler som har for mange kemiske stoffer i sig. Lidt let motion kan også gøre godt, så længe du ved hvordan du gør det rigtigt, så det ikke skader. Du skal i hvert fald undgå styrketræning med vægte. Nogle siger, at motion under graviditeten kan gøre fødslen nemmere, da man både vedligeholder og forbedre sin form ved motion, så det er værd at prøve.

 

Tøj og mode

Udover at passe på dig selv, er det vigtigt at du også er tilpas igennem din graviditet. Det kan være rigtig svært finde noget passende tøj, som passer til din stil. Generelt føler man sig mere tilpas, hvis man har noget behageligt tøj på. Udvalget af ventetøj er begrænset, men heldigvis findes det derude. Der vil helt sikkert være noget i din stil, man skal bare vide hvor man skal lede. Der er ikke så mange kendte hjemmesider til ventetøj, så det kan være svært at komme i gang med at finde noget, hvis man ikke kender til de steder man kan købe ventetøj.

 

Mad og kosttilskud

Det du spiser, kan påvirke din graviditet, hvis du ikke spiser det rigtige. Ikke kun graviditeten, men også dit barn. Generelt er det bedst at spise varieret, da vitaminer er ekstra vigtige for dig, da barnet har brug for de forskellige former for vitaminer. Når du er gravid, vil det du indtager først gå til barnet, så udover at spise varieret skal du også spise nok, så du også får de næringsstoffer i maden. Derudover kan du med fordel få fat i noget kosttilskud, og også gerne fiskeolie. Udover fiskeolie er det også anbefalet at spise fisk, specielt rødspætte og torsk er rigtig godt. Du kan altid finde nogle kostråd, og følge dem så godt du kan.