Gode og lærende gaveideer til børn

PIN

Når det kommer til alverdens ting, man kan købe til børn, kan det sommetider være en hel jungle at finde rundt i, og det bliver ikke nemmere, når man skal ud og købe gave til de kære små eller unge. Det er dog ingen grund til at frygte den situation, hvor man står uden ide om hvad man skal købe af gaver til børnene.

Duplo

De fleste har sikkert på et eller andet tidspunkt i deres liv stiftet bekendtskab med de mangefarvede duploklodser. Duplo fungerer som en perfekt gaveide til børn, både fordi der er tale om et kvalitetsprodukt og fordi, at dette produkt henvender sig til begge køn. Desuden er duplo designet til at forbedre børnenes motoriske evner, og derfor opfylder produktet ikke kun barnets behov for underholdning, men i lige så vigtig for læring. Derfor kan Duplo betegnes som en nærmest perfekt gaveide til mindre børn.

Puslespil

En anden god gaveide til børnene kan være puslespil. Puslespillene har samme lærende effekt som duploklodserne, hvor barnet forfiner sine kognitive evner, samtidigt med at det underholdes. Dog vil det motoriske aspekt ved puslespil være mindre end duploklodserne, mens det kognitive vil være højere. Ønsker man at give en gave, hvor der både er fokus på læring og underholdning til barnet, vil puslespillet være en oplagt mulighed.

Lego

Det er nok usandsynligt, at man undgår en ønskeseddel, hvor ordet Lego ikke står skrevet- i hvert fald hvis der er tale om en dreng. Lego er også en af de typer af legetøj, som både har god en underholdningsværdi samtidigt med, at det kan tilføre læring til barnet. Desuden kan Lego fås til mange forskellige aldersgrupper og i mange forskellige temaer til både drenge og piger.

Malebøger og tegneprojekter

En helt anden mulighed er at købe malebøger som gave. Disse kan være fremragende gaver, fordi de henvender sig til både drenge og piger, men også fordi de tillader børnene at være kreative og samtidigt bruge deres motoriske evner. Hvis man skal købe gave til et barn omkring 5-års alderen eller lidt ældre, kan en tegneprojekter desuden fungere som en god gaveide, da den også har en motorisk udviklende virkning.

Et sikkert hit

Du er næsten garanteret et stort smil på barnets læber, hvis du vælger at give ham/hende et løbehjul i enten julegave eller fødselsdagsgave. Løbehjulet tjener som en god gaveide, netop fordi den henvender sig til begge køn og ikke mindst, fordi det kan bruges af børn fra 3-4 års alderen til teenagealderen.