Derfor er legetøj vigtigt for dine børn

PIN

Som voksen er det nemt at glemme, hvorfor man engang var så fascineret af legetøj. Det er naturligt at lege, og det er også naturligt at vokse fra det. Menneskebørn leger af samme grund som hundehvalpe, kattekillinger og andre dyrebørn gør; for at forberede sig på voksenlivet.

De finmotoriske og kognitive evner

Imens de stadig er små, gælder det for barnet om at udvikle de finmotoriske og kognitive evner. De skal lære, hvordan de bruger deres fingre, samler ting op, lægger ting ned, ikke klemmer for hårdt, ikke taber tingene og så videre. Samtidig begynder de at udvikle evnen til at løse problemer. Et eksempel på et stykke legetøj, som udvikler begge evner, er den klassiske kasser med huller i låget, hvor hullernes form passer til små figurer af plastik, så barnet skal matche figuren med hullets form for at putte figuren i kassen. Det træner nemlig både deres finmotoriske og kognitive evner.

Forståelsen af verden omkring os

Når de bliver ældre, begynder legen at fokusere mere på den verden, der er omkring dem. Der er nemlig meget at lære, og det gør de blandt andet igennem legen. Det gælder for eksempel sociale normer og opførsel, som de bruger i deres leg. Det er ting, som de vidner i deres hverdag. Måske ser de det i hjemmet, i børnehaven eller på tv, og så kopierer de den opførsel i deres leg, så de kan genskabe og forstå den på egen hånd. Det er et vigtigt skridt, så de kan færde sig i omverdenen i fremtiden.

De verbale evner

De verbale evner bliver også trænet under legen. På et tidspunkt vil barnet nemlig begynde at snakke, imens de leger. Måske optræder de som fortæller, hvor de højlydt fortæller legens handling, eller måske giver de stemmer til deres legetøj. Det kan være med til at udvikle ordforrådet, det kan hjælpe med de rette udtalelser, og det kan lære dem om ting såsom toneleje. På et tidspunkt vil de stoppe med at snakke højt under legen, og det er helt naturligt, som de bliver ældre.

En vigtig del af udviklingen

Som du kan se, er leg og legetøj vigtigt for børnene. Hvis du mangler legetøj, der inspirerer udvikling, så køb legetøj hos Alttilleg.dk. Med leg og legetøj skaber du grobund for dine børn, så de kan have en god fremtid og et succesfuldt voksenliv. Det er jo det, vi alle ønsker for vores børn.

Leave Your Comments