Hjælp dit barn med et forældrekøb

PIN

Som forælder ønsker man naturligvis, at ens børn får de mest optimale vilkår her i livet. Ligegyldigt om det gælder madpakken eller uddannelsesstedet, så vil der hele tiden være et fokus på, at barnet har det godt. Desværre er verden ikke indrettet sådan, at du altid vil kunne hjælpe dine børn, hver gang de har behov for det. Selvom det aldrig er rart at føle sig magtesløs, så er det noget, du er nødt til at acceptere. Men der er heldigvis også steder, hvor du som forældre sagtens kan træde til og give dine børn en hjælpende hånd. Det gælder for eksempel, når der skal købes bolig.

Et presset boligmarked

Boligmarkedet i de større byer er nærmest sat i brand. Befolkningstilvækst, urbanisering og udenlandske kapitalfonde gør det utroligt svært at finde fodfæste i et i forvejen presset boligmarked. Hvis man er ung og studerende, er det tæt på umuligt. Kollegiepladserne er nemlig få, og der er mange om buddet, men her kan du som forældre gøre en forskel. Hvis du har midlerne til det, så kan du købe en lejlighed og leje den ud til dit barn, så det får et godt sted at bo. Få mere rådgivning om forældrekøb her.

Hvordan fungerer forældrekøb?

Når du har taget beslutningen om et forældrekøb, så skal dig og barnet til at lede efter en egnet lejlighed. Herefter kan I begynde at kigge nærmere på, hvordan jeres aftale konkret skal se ud. Under alle omstændigheder er det en fordel at få udarbejdet en lejekontrakt, også selvom udlejeren er et nært familiemedlem. Det kan gøre det lettere for jer at aftale husleje fremover, for eksempel hvis dit barn skulle ønske at bo med en kæreste eller en anden roomie. Derudover er en lejekontrakt også med til at vise, at jeres aftale foregår på markedsvilkår, nøjagtigt som med alle andre lejeboliger.