Gode tips til at klæde din baby korrekt på gennem vinteren

PIN

Som nybagte forældre er der rigtig mange ting at holde styr på, og især for førstegangsfødende kan den første tid af babys liv være en stressende periode. Mange kan blive i tvivl, om de nu gør alt rigtigt, og mange har en tendens til at være en anelse overbeskyttende overfor det første barn – noget mange indser, når de får barn nummer to eller tre. Alle forældre vil lære hen ad vejen, og det er helt okay, at man ikke ved alting lige fra starten af. En af de vigtigste ting – udover at baby får nok mad – er dog at baby er klædt korrekt på, især nu hvor det begynder at blive koldt. Hvis baby ikke har nok tøj på, kan han eller hun fryse og blive syg – ligesom vi selv kan blive syge, hvis vi er for letpåklædte.

 

Brug din egen påklædning som tommelfingerregel

En god huskeregel til babyens påklædning er, at han eller hun skal have nogenlunde samme mængde tøj på, som du selv har – måske med et ekstra tyndt lag. Så hvis du går rundt uden trøje og du fryser, så vil baby med garanti også fryse uden en trøje. Tænk derfor over, hvad du selv har en behagelig kropstemperatur i, og brug det som tommelfingerregel, når du giver din baby tøj på.

 

Husk altid at holde babys hoved lunt

Når din baby skal ud i barnevognen og sove til middag, eller hvis du skal ud og gå en tur med ham eller hende, er det vigtigt at huske, at hovedet altid skal holdes lunt. Det kan du gøre med en lækker babyhue, eller en lettere kyse til de lidt lunere dage. Sørg også for at hænder og fødder er pakket ind, især hvis baby er så stor, at han eller hun bevæger sig meget i barnevognen og kan få kropsdele uden for tæppet eller dynen.

Leave Your Comments