Autostolene, der er bedst i test

PIN

Når du skal have et lille barn med i bilen, så skal du have en autostol. Det handler simpelthen om sikkerhed, for bilsæder er bygget til voksne. Det ville også være noget af det mest forfærdelige, hvis barnet ikke sad ordentlig fast ved en hård opbremsning, som jo sker for selv de bedste bilister. Når du kigger efter en autostol, så vil du selvfølgelig have den bedste autostol. Det handler nemlig om barnets sikkerhed. Det er også et spørgsmål om komfort, fordi bilture kan være lange – selv for voksne. De helt små kræver komfort, hvis ikke bilturene skal være ubehagelige, og her er det absolut også en fordel at kigge efter den bedste autostol, der er både sikker og komfortabel.

Sikkerheden i top

Når du leder efter den bedste autostol, skal du sørge for, at sikkerheden er i top. Det siger sig selv, at barnet skal være spændt ordentligt fast, så det bliver, hvor det er ved fx en hård opbremsning. Det betyder også meget, at nakkestøtten er helt i top, så barnets nakke ikke bliver overbelastet ved pludselige ryk. Herudover kan du med fordel finde en autostol, som også er med til at sikre barnet ved sidesvingninger, altså hvis der kommer et ryk til siden ved fx en påkørsel. Du skal være sikker på, at du finder en autostol, der kan indstilles eller passer til alderen på barnet, der skal være passager.

Komfortable køreture for de små

Noget helt andet er, at barnet også skal kunne holde ud at sidde en autostolen. Det er noget af det, der adskiller de bedste autostole fra resten af feltet, nemlig at de er komfortable. Det betyder meget, at stolen er beregnet til at passe til en lille menneskekrop. Ergodynamik betyder også noget for de små, så de ikke sidder ubehageligt. Børn bliver hurtigere utålmodige, især hvis de sidder dårligt.