Indret din have til aktive børn

PIN

Hvis du indretter din have til aktive børn, så er sandsynligheden for at du får aktiveret børnene i det daglige også det højere. Sæt dig ned og tænk over hvad dit barn kunne have glæde af, at I gør med jeres have. Her er et par idéer. Hovedsagen er, at du tilpasser efter netop dine børn.

Klatrevæg

Lav en simpel klatrevæg, eller køb et gyngestativ med indbygget legetårn og klatrevæg. Mange børn forsøger uvægerligt at kravle i alt, og med klatrevæggen kan h*n nu få et område hvor det er tilladt. Og endda værdsat. Sørg for at væggen er sikker og sørg for, at jorden under klatreområdet er blødt og sikkert for barnet at falde ned i.

Leger dit barn meget med naboens, kan I jo overveje at lave en klatreovergang mellem jeres haver, så ungerne kan klatre fra den ene have til den anden, for at besøge hinanden. Så render de heller ikke ude på vejen i samme grad.

Trampolin

Trampoliner er sjove, opfordrer til mange timers leg, og er sjov for flere aldersgrupper. De findes også i flere størrelser. Sørg dog altid for, at sikkerheden går forrest, så ungerne ikke kommer galt af sted, uanset hvilken størrelse du ender med.

Ved de store trampoliner, bør du være ekstra opmærksom i forhold til sikkerhed og også sætte et sikkerhedsnet op. Tal med dine børn om, hvad sikkerhedsreglerne for brugen af trampolinen er.

Vær villig til at hoppe med børnene eller bruge tid på at se på børnene mens de hopper.

Græsplæne

Endelig skal du ikke kimse af, at have en græsplæne af en ordentlig størrelse, med plads til at spille fodbold, lege fangeleg og holde picnic. Det er til mange timers leg og boldspil med blot et par små mål og en fodbold. En have fuld af legetøj er ikke til at overskue, ligesom et overfyldt tøjskab kan synes tomt for muligheder. Nogle få, udvalgte aktiviteter, som passer til dine børn, vil være lettere at overskue. Kommer der en ny aktivitet til, så fjern om muligt et af de gamle, så haven ikke bliver proppet.

Leave Your Comments